Om dvergschnauzeren

 

 

Før du skaffer deg dvergschnauzer så er det litt du må sette deg inn i.

Verdt å tenke på:

  • Dvergschnauzer er en lærenem rase med masse integritet.
  • Rasen finnes i fire forskjellige farger: Hvit, sort, salt og pepper og sort/silver.
  • Rasen utmerker seg i dag som selskapshund, men setter ofte pris på aktiviteter. som agility, søk og spor.
  • Rasen krever en del pelsstell.

Historikk:

Ca. 1900 oppsto en schnauzerlignende dverghund rundt Frankfurt an Main, under navnet strihåret dvergpinscher. Rasen var opprinnelig rottefanger og gårdshund, og hjemlandet er Tyskland. Rasen oppsto gjennom kryssing av små schnauzere og dvergpinscher.

Egenskaper/Mentalitet:

Dvergschnauzer er en lærenem rase med masse integritet, og den er nysgjerrig og utholdende. Dette er en stor hund i lite format, som med god og konsekvent oppdragelse blir en høyt skattet følgesvenn. Den er aktiv og leken utendørs. Rasen er intelligent, uforferdet, og med både utholdenhet og årvåkenhet er den en velegnet familiehund, så vel som vakthund, som også egner seg godt i en liten bolig.

Rasen utmerker seg i dag som selskapshund, men den fungerer også bra som allroundhund for den som ønsker å jobbe med den. Aktiviteter som agility, søk og spor settes gjerne stor pris på.

Størrelse/Utseende:

Mankehøyde er ca 30–35 cm. Vekt er ca 5-10 kg. Rasen er kraftig bygd og har stolt holdning. Rasen er en forminsket kopi av schnauzeren, uten å vise noe uønsket dvergpreg. Rasen er godkjent fra ca. 1903, og man antar at både pinscher og affenpinscher var med på å danne rasen sammen med schnauzeren.

Pelsstell:

Om du ønsker deg en dvergschnauzer må du belage deg på en del pelsstell, da denne rasen har pels som skal regelmessig trimmes. Den strie pelsen skal trimmes/nappes jevnlig for å kunne støte fra seg skitt og fuktighet. I tillegg trengs børsting hver uke. Det er lurt å sette seg inn i hvor mye pelsstell rasen krever før man anskaffer seg en.

 

Dette er hva du må ha når du skal anskaffe deg Dvergschnauzer.
… Og en god barberings maskin av høy kvalitet med «10 skjær».